Ferieidyll sentralt på Bjorli
 

På topp mellom
fjord og fjell

 
dontind.jpg

Bjorli ligger «på topp mellom fjord og fjell» – med det beste fra høyfjellsområdet i innlandet og vestlandet. Her er det snørike vintrer, men stabilt sommerklima. Skisenteret og langrennsløypene byr på fantastiske forhold for vinteraktiviteter, og du finner uendelige turmuligheter utenfor løypene.

Om sommeren kan du boltre deg i et rikt nett av merkede turstier – i lun og tørr furuskog, ved standhaftig fjellbjørk eller over åpne vidder og høye topper i høyfjellet.

Outtt finner du turbeskrivelser fra Lesja, blant annet turene til Rånåkollen og Asbjørnsdalen, noen av turmålene du kan nå fra Bjorli.

Bjorli har også StikkUT-turmål, les mer på stikkut.no.

Bjorli ligger bare en knapp halvtime fra Romsdalseggen, en av landets mest spektakulære turer

 

Aktiviteter for
hele familien

(Foto: Høyt og Lavt Bjorli)

 
HL_BJO_grupper_low.jpg

Det siste tilskuddet av aktiviteter på Bjorli er klatreparken Høyt og Lavt. Den spennende parken har 7 løyper med 95 elementer og 10 zipliner, perfekt for både barn og voksne!

Parken holder åpent hele året og er lokalisert på Bjorlivollen sammen med Bjorlivollen Låve og OiiOii. Kun 250 meter fra Bjorli vintercamping.

Ville Verma

Ville Verma har en høydepark i elvejuvet som byr på en spesiell naturopplevelse. Ziplinen går over frådende vannmasser og gir garantert et adrenalinkick.

 

 

Sagelva vasskraftsenter

 
228_2863.JPG

Sagelva vasskraftsenter ligger et par kilometer vest for Bjorli sentrum og er skiltet fra E136.

Sagbruket har en historie som strekker seg tilbake til 1700-tallet. Da var det oppgangssag og kvern ved fossen. Rundt 1845 ble det bygget en vadmelsstampe.

Sagelva vasskraftsenter drives av Brøste-Stueflotten Kulturlag. De omfattende restaureringene ble startet i 1999, og anlegget er i stadig utvidelse.

Sesongen er fra juni til august, og lokale guider tar deg gjerne med rundt på anlegget.

Lorkverna

En halvtime sørøst for Bjorli finner du Lorkverna ved munningen til Lordalen. Lesja historielag har restaurert anlegget, som stammer fra 1800-tallet. Den første gangen Lorkverna ble nevnt, er i et skinnbrev fra 1300-tallet.

Lorkverna er et populært turmål hele året – med bålplass og flotte bygninger, samt en gapahuk ved Lorfossen like ved.

Over 230 fiskevann
i Lesjafjellet

20160714_123635.jpg

Prøv å lure fjellørreten på kroken i et av Lesjas mange fiskevann i høyfjellet, eller prøv fiskelykken langs Lesjaskogsvatnet. Flere av fjellvannene ligger bare en times gange fra Bjorli, og det finnes også flere andre, flotte utgangspunkt, blant annet Asbjørnsdalen, Grøndalen, Lordalen og Dalsida.

I flere av vannene er det røye, og det er også bestand av harr i Lågen. På Lesjaleira like vest for Lesja sentrum er det mange som prøver lykken med fluestanga. Lys elvebunn og rolig strøm gjør dette til et spennende område for fluefiskeren.

Lengre mot vest finner du Sandgrovbotn, et flott utgangspunkt for fisketurer, sykkelturer og fotturer.

Elva Rauma renner ut fra Lesjaskogsvatnet og helt ut i havet ved Åndalsnes. Den har vært populær for laksefiskere, men elva har i mange år vært stengt for fiske etter at elva fikk gyro-smitte på 90-tallet. Rauma er nå frisk, og arbeidet med å gjenoppbygge stammen har startet. Elva vil trolig være åpen for fiske fra 2019/2020.

Husk fiskekort før du prøver fiskelykken - det får du på iNatur. Se også Lesja Fjellstyres nettside.

 
 

Blir du lei av innlandets slake kurver, er tinderangling i Romsdalsfjella bare en halvtimes biltur unna.

20160818_104444 (2).jpg